Yogaläraren

Jag i Portugal Oranget-for-web-small

Eva Omfors, leg läkare och specialist i allmänmedicin, Internationellt certifierad kundaliniyogalärare och meditationslärare, dipl.yogaterapeut, dipl.barnyogalärare och dipl coach.

I mitt arbete som läkare märkte jag att många människor behövde söka sjukvård för fysiska problem för att de inte skötte om sig och lyssnade på sin inre röst. För att de körde över kroppen istället för att ta stressignalerna på allvar.

Jag är övertygad om att många kan förebygga sjukdom eller minska symtomen genom att utöva Kundaliniyoga/Medicinsk yoga.

Flera av vår tids folksjukdomar uppstår helt eller delvis p g a felaktig livsstil och svårighet att hantera en stressig vardag, med höga krav, såväl utifrån som inifrån. Våra sinnen är heller inte skapade för att ta in alla de intryck som ständigt stormar emot oss. Och vi har inte lärt oss att stänga av sinnet och begränsa inflödet. Vi ska alltid vara nåbara och stå till förfogande. En del stänger inte ens av mobilen på natten!

Kundaliniyogan lindrar fysiska besvär, som värk i muskler och leder. Den ger ett ökat lugn och kan förbättrar sömnen.

Stress sätter sig i kroppen på olika sätt och den som utövar yoga regelbundet får ofta minskade besvär med huvudvärk/migrän, rygg- och nacksmärtor, ledstelhet, nedstämdhet, funktionella tarmstörningar, oro och stressrelaterad hjärtklappning och högt blodtryck. Det har även visat sig förbättra minnesfunktioner och förmånga att fokusera.

Om du parallellt med att börja med yoga äter en mer näringsriktigt kost, minskar på intag av alkohol och tar cykeln istället för bilen – ja då kommer du snabbt att se resultat i form av ett ökat välbefinnande och lugn.

För mig har yogan blivit en daglig vana och det gör att jag numera vaknar varje morgon och känner mig glad och förväntansfull. Jag tar ett djupt andetag och tackar för en ny dag och ser framemot mitt dagliga yogapass.

Jag känner att jag lever på riktigt. Att jag förmår vara här och nu.

                                                   Välkommen att prova själv! / Eva